Årets Pressefotograf

Mads Nissen

Kulturministeriets Pris

Scanpix

Efter lang tids belejring falder den strategisk vigtige by Ajdabiya 26. marts 2011, da franske NATO-fly bomber de Gaddafi-tro styrker. For første gang i ugevis kan byens indbyggere vove sig uden for deres hjem. En lokal mand takker Gud for sejren, mens han står oven på en brændende kampvogn.

Mads Nissen

Kulturministeriets Pris

Scanpix

Fredag den 22. juli 2011 dræber den højreekstremistiske nordmand Anders Breivik 77 mennesker ved et bombeangreb mod regeringsbygninger i Oslo og en massakre på øen Utøya. I skumringen ved campingpladsen Utvike-camping over for øen Utøya lægger et ægtepar blomster til minde om ofrene.

Mads Nissen

Kulturministeriets Pris

Scanpix

Den norske statsminister Jens Stoltenberg portrætteret efter begravelsen af sin gode ven 45-årige Monica Elisabeth Bøsei, også kaldet ?Mor Utøya?. Efter terrorangrebet i Norge den 22. juli 2011 opfordrede Stoltenberg verden til at møde hadet og racismen med endnu mere åbenhed, demokrati og kærlighed.

Mads Nissen

Kulturministeriets Pris

Scanpix

Oven på en hård valgkamp, og med udsigten til en valgsejr om aftenen, strækker Villy Søvndal (SF) sig veltilpas ved spisebordet hjemme i privaten i Sdr. Bjert. Han har selv lige stemt, og om lidt går turen med toget til København, hvor valgdagens sidste timer følges tæt på fjernsynet.

Mads Nissen

Kulturministeriets Pris

Scanpix

På fjerde år lever Embera-Katío-indianerne nu indeklemt i et lejet værelse i centrum af Bogotá, Colombia. På kun 12 trængte kvadratmeter sover, spiser og lever de 16 voksne og børn. De ønsker at vende tilbage til deres jord, men det bliver svært, for andre har nu overtaget den og tjener penge på den.