Årets Pressefotograf

Jan Grarup

Kulturministeriets Pris

NOOR Images

Lokale afghanere søger dækning, mens en armeret tysk ISAF helikopter letter fra Faizabad med efterretningssoldater for at tage på en hemmelig mission i bjergene mellem Faizabad, Kunduz og Mazar e Sharif. (1:5).

Jan Grarup

Kulturministeriets Pris

NOOR Images

Det Russiske Kulturcenter, Kabul: Afghanske mænd i et af de mange værelser i sovjettidens tidligere stolthed i Kabul. Nu fungerer det som ly for hundredvis af narkomaner, hvoraf de fleste er kommet tilbage fra Pakistan eller Iran som afhængige. (5:5).

Jan Grarup

Kulturministeriets Pris

NOOR Images

MUREN: En gammel kvinde fra Ramallah er på vej igennem en af de ulovlige tunneller, der forbinder Ramallah med udkanten af Jerusalem. Hver dag er trafikken mellem de palæstinensiske og israelske territorier som en avanceret kamp mellem katten og musen. Folk prøver at komme igennem for at købe forsyninger og skabe et levebrød for sig selv. IDF lukker dagligt tunnellerne bare for at opdage, at nogle nye er åbnede. Hvis palæstinenserne bliver fanget af hæren, koster det store bøder eller fængselsstraf. Israel 2008. (2:5).

Jan Grarup

Kulturministeriets Pris

NOOR Images

På et gammelt, nedslidt hospital i Georgiens tidligere hovedstad Mtzketa ligger 3 små, nyfødte flygtninge-drengebabyer. For ikke at blive fanget af krigshandlingerne forlod deres mødre Gori natten efter, at kampene brød ud mellem de russiske tropper, separatisterne og den georgiske hær. Alle kvinderne var tæt på at skulle føde, og det lykkedes dem at komme ca. 30 km væk fra krigszonen, før de alle tre fødte drengene den samme nat. Deres mænd blev tilbage for at beskytte familiernes huse uden at kende deres koners skæbne. (3:5).

Jan Grarup

Kulturministeriets Pris

NOOR Images

Patti Smith før sin koncert i Østre Gasværk i København. (4:5).