Årets Pressefotograf

Søren Bidstrup

Berlingske

Afghanistans nye hær. Soldater fra Afghan National Army, der er den nye afghanske hær, sidder og venter på, det bliver deres tur til kamptræning på hovedbasen i Kabul. Hæren består af hen imod 40.000 soldater. Målet er, at den skal tælle 70.000 mand i december 2008. De bliver trænet af NATO / ISAF styrker, og det er meningen, de med tiden skal overtage hele kontrollen af Afghanistan og dermed sørge for, at de danske styrker og deres NATO- allierede kan trække sig ud af landet. Soldaterne sidder og venter på, det bliver deres tur til kamptræning på hovedbasen i Kabul.

Søren Bidstrup

Berlingske

Skuespillerinde Sonja Richter modtager i år Kronprinsparrets Kulturpris på en halv million kroner.

Søren Bidstrup

Berlingske

Beltane Flammefestival. Den 1. maj afholdes Beltane Flammefestivalen på en bakketop over Edinburgh. Det er den festligste dag i kalenderen, når man er hedning og heks og bor i Skotland. Flammefestivalen har vokset sig fra at være et stilfærdigt ritual overværet af få hundrede mennesker, til at der i dag kommer hen mod 10.000 mennesker. Ritualerne, der gennemføres denne aften, er en markering af, at foråret er på vej, og man benytter sig af hedenske, gæliske traditioner, der er flere hundrede år gamle. ?The Red Men? personificerer behovet i os alle for at slippe os løs og gå amok i lidenskab bare én gang i vores liv. Rødmalede kroppe tumler omkring hinanden og finder nye formationer, nye måder at vise begær på, for hvert øjeblik der går.

Søren Bidstrup

Berlingske

Kunstner og filminstruktør Julian Schnabels vandt instruktørprisen ved årets Cannes film festival med filmen Dykkerklokken og Sommerfuglen.

Søren Bidstrup

Berlingske

Nordiske mesterskaber i body-building og bodyfitness i Roskilde.