Årets Pressefotograf

Mads Nikolai Nissen

Politiken

Lejemordere. Jon Eider på 19 år viser den pistol, han bruger til røverier, lejemord og til at forsvare sig selv og sin bande med. Han og vennerne Joan til venstre og Brian til højre bor i et af Colombias mest voldelige kvarterer: Potrero Grande i Cali. På et tidspunkt begik Brian et lejemord næsten hver uge for at betale for sit stofmisbrug, men lige nu prøver han at komme væk både fra det og bandemiljøet. Når Jon bliver spurgt til sine fremtidsplaner, svarer han roligt og fattet: »Hvis ikke jeg er i fængsel, er jeg helt sikkert i en kiste. Skudt. Død«.

Mads Nikolai Nissen

Politiken

Azrat Ali, 13, og Irfanullah, 12, er nogle af de yngste beboere på togstationen og har begge boet i de tilsodede haller i månedsvis. For at holde frosten på afstand tænder de bål i hallerne af gamle jernbanesveller, men da de er gennemvædet af kemikalier, udskiller de en tung, sort, giftig røg, der hurtigt forårsager åndedrætsbesvær.

Mads Nikolai Nissen

Politiken

Cannabis så langt øjet rækker. I bjergene omkring byen Corinto dyrkes både cannabis og kokablade i stor stil. For at få cannabisplanterne til at producere hurtigere og kraftigere skunk tænder bønderne elektrisk lys over markerne i plantens første to måneder. Når mørket sænker sig, ser man for alvor, hvor omfattende produktionen er. Stort set samtlige hvide lys – i forgrunden og helt bagerst i horisonten – er cannabislamper. De ældre cannabisplanter og de tusindvis af kokamarker gemmer sig stadig i mørket.

Mads Nikolai Nissen

Politiken

Magten i kikkerten. Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen omgivet af den absolutte inderkreds følger resultaterne tæt, som de triller ind på skærmene under valgnatten. Det er Mette Frederiksens første valg som formand, og efter en intens valgkamp med besøg i samtlige af landets 98 kommuner er tiden kommet til at se, om anstrengelserne har båret frugt. Partiet blev kommunalvalgets store vinder og fik med knap en tredjedel af danskernes stemmer det bedste valg i mange år. I horisonten kan Mette Frederiksen og holdet her skimte folketingsvalget.

Mads Nikolai Nissen

Politiken

Pout Gew Dor ligger på en briks. Så afkræftet, at han ikke formår at rejse sig og stille sig i køen til den længe ventede nødhjælp fra World Food Programme, der omsider er kommet til landsbyen. Det anslås, at i alt fem millioner mennesker, svarende til over 40 procent af befolkningen i Sydsudan, har et akut behov for mad. For første gang i flere år kommer der nu nødhjælp til den fjerntliggende landsby Ngueny.